12.09.2019 SPRÁVY

PREŠOV: Prezidentka Z. Čaputová pozvala na raňajky rómskych študentov.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes a piatok navštívi Prešov. Okrem stretnutia s vojakmi a vedením ukrajinského múzea sa stretne aj s rómskymi študentmi.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová pozvala v piatok na raňajky 10 rómskych študentov stredných a vysokých škôl. Ich výber zabezpečili jej poradcovia Jurina Rusnáková, riaditeľka Ústavu romologických štúdií UKF Nitra a Viktor Teru, riaditeľ Rómskeho vzdelávacieho fondu. 

"Pozvali sme 10 študentov. Prezidentku zaujímajú ich študijné aj mimoštúdijné záujmy, predstavy o budúcnosti a spôsobe uplatnenia sa, bariéry, ktorým čelia pri štúdiu ako aj názory na širší spoločenský a politický vývoj v krajine, ktorej sú rovnocennou súčasťou," uviedla pre Gipsy Television Martina Goffová z Tlačového oddelenia kancelárie prezidentky SR.



Zuzana Čaputová si už v deň víťazstva prezidentských volieb získala sympatie mnohých Rómov a to tým, že sa im poďakovala v rómčine. Čaputová evidentne pokračuje v trende, ktorý zaviedol jej predchodca Andrej Kiska. Aj on sa výrazne zaujímal o Rómov. Aj preto na konci funkčného obdobia získal Európsku cenu za ľudské práva Sintov a Rómov. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.