27.06.2018 SPRÁVY

VIDEO: Dvaja muži strieľali na rómskych koscov.

foto: pravda.sk/T. Michalková
video: Zlatko Vörös

Na sídlisku v Banskej Bystrici strieľali na koscov dvaja muži z balkóna bytu na ôsmom poschodí. Vladimíra zasiahol brok do ruky. Jeden z napadnutých zachytil na videu, ako po streľbe muž vyšiel na balkón s vlajkou s hákovým krížom. Ako prvý o tom informoval portál pravda.sk.

Chlapi, ktorí kosili v pondelok trávu na sídlisku Sásová, pracujú v organizácii Záhradnícke a rekreačné služby. „Na pravej ruke som zacítil štipľavú bolesť. Myslel som si, že je to možno kamienok, ktorý vyletel od kolegovej kosačky. Stroje však už boli vypnuté, mali sme fajront,“ povedal postrelený Vladimír Janata pre portál pravda.sk. „Pozrieme sa na panelák, a tam na ôsmom poschodí žena a dvaja chlapi na balkóne. Strieľali po nás,“ pokračuje Janata.

Keď do domu vošli privolaní policajti, z balkóna začali po koscoch opäť páliť. „Vystrčili zástavu s hákovým krížom,“ uzavrel Janata. Jeho kolega Zlatko na mobile zachytil, ako muž stojí na balkóne a drží vlajku, potom zodvihol aj vzduchovku. „Najprv strieľal muž v čiernom tričku, ktorý vyvesil vlajku. Neskôr druhý – v bielom tričku – ešte dvakrát vystrelil,“ spresňuje Zlatko Vörös.

Polícia sa v tomto prípade zaoberá nielen streľbou, ale aj podozrením z extrémizmu. „Vyšetrovateľ protiextrémistickej jednotky NAKA začal trestné stíhanie vo veci prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. V súčasnosti policajti vo veci vykonávajú procesné úkony,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Dvom mužom hrozí väzenie od šiestich mesiacov až do troch rokov.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.