17.06.2020 SPRÁVY

Úrad inšpekčnej služby MV už takmer rok vyšetruje či policajti zbili Rómov v Milhosti.

Majiteľ krčmy a následne policajti mali zbiť dvoch rómskych chlapcov. Následne však mali zbiť aj ich matky. Prípad už takmer rok vyšetruje Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra.

V júly minulého roka dvaja rómski chlapci navštívili krčmu v obci Milhosť. Za barom stála krčmárka, ktorá si od nich vypýtala občiansky preukaz. 19-ročný Denis jej doklad ukázal. Žena ho následne obslúžila.

Keď si ale chlapci šli k baru opäť objednať, za ním už stál jej manžel, ktorý bol údajne opitý. Chlapci preto museli absolvovať opäť tú istú procedúru. Jeden z nich ale občiansky preukaz nemal. To, že ho neobslúžili chlapec rešpektoval. "Mne povedal, že mi udrie päsťou do tváre. Ja som sa ho opýtal prečo ma chce udrieť. Muž to zopakoval a vstal. Ja som sa zľakol a udrel som ho prvý do tváre," povedal jeden z chlapcov. Informáciu vlani priniesla webová stránka PressTV.

 

Do krčmy však následne prišli aj policajti. Podľa Dávidovho tvrdenia, ich mali zbiť a odviezli ich na oddelenie do košickej Čane. Aj tam policajti mali pokračovať vo fyzickom násilí. Rómom, podľa ich tvrdení, mali dokonca pľuť do úst. Keď sa dožadovali zdravotného ošetrenia, policajti to mali odmietnuť. 

Matky oboch chlapcov skončili s monoklami.

Matky oboch chlapcov po incidente navštívili pohostinstvo, aby sa informovali prečo vznikol tento problém. Rómky tam ale mali fyzicky napadnúť. Tentokrát to mala byť kamarátka majiteľovej manželky.

Do obce Milhosť následne malo prísť osem policajných áut. Podľa medializovaných informácií policajti obe ženy vytiahli z ich príbytkov. Jednu z nich údajne ťahali za vlasy. "Prišli policajti, hľadali nás. Mňa chytil za vlasy a ťahal ma sem na most. Tu ma začali byť. Mojej švagrinej dali pištoľ k hlave," povedala poškodená pred rokom.

 

Inšpekcia prípad vyšetruje už takmer rok.

Rodina po oboch incidentoch podala na zasahujúcich policajtov sťažnosť. Po 11 mesiacoch výsledok šetrenia stále nie je známy. "V tomto prípade vyšetrovanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa naďalej pokračuje. Aj v tomto prípade vykonáva vyšetrovateľ v súčasnosti všetky procesné úkony nevyhnutné pre náležité objasnenie skutku," uviedla pre Gipsy Television Petra Friese z Tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

Upozorňujeme, že video obsahuje vulgarizmy.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.