RomaNet: Vzdelávanie rómskych aktivistov, zapoj sa do projektu

ilustračné foto Gipsy Television

Košice, 24. október 2012 (Gipsy Television) - ETP Slovensko v partnerstve s Karpatskou nadáciou Maďarsko (The Carpathian Foundation - Hungary) zahajuje projekt s názvom "RomaNet - budovanie kapacít na báze spoločenstva."

Projekt je založený na báze budovania spolupráce medzi slovenskými a maďarskými pro-rómskymi neziskovými organizáciami. Slovenskú stranu budú reprezentovať organizácie, ktoré pôsobia v regióne košického a banskobystrického kraja a maďarskú organizácie z druhej strany hranice.

 

Projekt bude trvať jeden rok a počas neho sa desať neziskových organizácií (päť za každú stranu) zúčastní vzdelávacieho cyklu zameraného na projektový manažment. Zástupcovia organizácií dostanú praktické informácie o tom, ako zisťovať potreby svojej komunity, ako formulovať myšlienky a ciele projektu, ako písať projektové zámery a ako samotné projekty v praxi implementovať. Celý proces vzdelávania je založený na praktických poznatkoch a bude sa uskutočňovať nielen formou štyroch školení, ale hlavne počas realizovania vlastného projektu. Vlastné projekty si každá organizácia navrhne a zrealizuje sama. Zástupcovia organizácií sa budú počas roka stretávať, budú prebiehať vzájomné návštevy a workshopy. Hlavným cieľom je posilniť know-how a spoluprácu organizácií zameraných na prácu so znevýhodnanými skupinami, konkétne s rómskou menšinou, ktorá má viesť s rozvoju miestnych komunít.

 

S potešením môžeme konštatovať, že už máme prvých záujemcov o vzdelávanie. Radi by sme touto cestou vyzvali aj ďalšie neziskové organizácie, pôsobiace v košickom a banskobystrickom kraji a venujúce sa rozvoju rómskych komunít, k podaniu prihlášky k účasti na projekte RomaNet. Termín na podanie prihlášky je 31. október 2012. Prihlášku a podrobnejšie informácie nájdete na stránke http://www.etp.sk/.

 

Projekt RomaNet koordinuje na slovenskej strane Občianske združenie ETP Slovensko, hlavný maďarský partner je Karpatská nadácia Maďarsko. Projekt sa realizuje v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Maďarská republika - Slovenská republika 2007-2013 (HU-SK Cross-Border Cooperation Program, www.husk-cbc.eu) prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja Európskej únie.

 

Viac informácií poskytne programová koordinátorka Lenka Czikková, czikkova@ke.etp.sk, 0917 179 635

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.