11.09.2022 SPRÁVY

Rodiny s deťmi v homtnej núdzi dostanú hygienické balíčky.

Ilustračné foto

Úrady práce s partnerskými organizáciami rozdávajú hygienické balíčky sociálne najzraniteľnejším ľuďom. Viac ako 58 tisíc balíčkov dostanú predovšetkým rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktoré sú odkázané na pomoc v hmotnej núdzi.

Hygienické balíčky rozdáva 25 úradov práce spolu s 11 partnerskými organizáciami. Väčšina z nich sa dostala ľuďom do rúk ešte v priebehu augusta, ostatné by mali byť distribuované v prvej polovici septembra. „Sú určené predovšetkým rodinám s deťmi, ktoré čelia najzložitejším sociálnym a ekonomickým podmienkam. Našim cieľom je pomáhať ľuďom takýmito balíčkami niekoľkokrát za rok. V tejto mimoriadne náročnej dobe tak budeme schopní podať pomocnú ruku tisíckam rodín,“ povedal pre Gipsy Television Karol Zimmer, generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Balíčky dostanú rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi. Rodina s jedným nezaopatreným dieťaťom má nárok na dva hygienické balíčky. Tá s dvomi deťmi na tri a rodina s tromi a viac deťmi dostane štyri hygienické balíčky. V každom z nich je gél na pranie, saponát na riad, šampón, tekuté mydlo, sprchový gél, zubné pasty, krém na ruky, čistiaci prostriedok, zubné kefky a hubky na riad.

Najviac balíčkov sa pridelilo okresu Rimavská Sobota, a to 4 245. Ďalších 3 506 balíčkov putovalo do domácností v okrese Spišská Nová Ves. Tretím okresom s najvyšším počtom pridelených balíčkov je okres Košice – okolie s 3 454 balíčkami. Až 3 374 balíčkov je určených pre okres Trebišov a päťku okresov s najvyšším počtom balíčkov uzatvára okres Kežmarok s 3 314 baličkami.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.