18.02.2020 SPRÁVY

Problémy Rómov v Sobranciach bude riešiť komisia zastupiteľstva.

Riešiť problémy rómskej komunity v Sobranciach má pomôcť novozriadená komisia mestského zastupiteľstva. Jej vznik inicioval primátor mesta Pavol Džurina na poslednom rokovaní MsZ.

V Sobranciach tvoria Rómovia pätinu obyvateľstva mesta. Aj preto primátor navrhol, aby vznikla komisia mestského zastupiteľstva, ktorej náplňou práce bude zaoberať sa problémami tejto národnostnej skupiny.

"Chceme riešiť všetky problémy, ktoré súvisia s ich osídlením, neplatením daní, poplatkov, udržiavaním poriadku, s projektom vysporiadania pozemkov, do ktorého išlo mesto cez eurofondy. Chceme tiež riešiť ich napojenie na vodu a elektrinu, lebo niektorí sa nemôžu napojiť, keďže bývajú v nelegálne postavených domoch," vymenoval Džurina.

Ako doplnil primátor mesta, do práce komisie chcú zapojiť aj samotných´Rómov. "Čiže, jednak aby tam boli zástupcovia mimo poslancov, aj zástupcovia z ulice Michalovskej, Gorkého a Hollého," vysvetlil s tým, že komisia bude pracovať aj v súčinnosti s komunitným centrom a terénnymi sociálnymi pracovníkmi.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.