Bratislava, 25.03.2014 SPRÁVY

POLÍCIA: Ministerstvo vnútra prípad mŕtveho vojaka ešte stále neukončila

foto Gipsy Television

Vyšetrovanie úmrtia 40 ročného profesionálneho vojaka, Ivana Koliščáka, ktorý zomrel pred necelým rokom po zásahu polície v reštaurácii Berehovo v Trebišove, Ministerstvo vnútra ešte stále neukončilo. 

"Jeden policajt mu ľahol na krk, ústa mal pri zemi a nemohol dýchať. Ja som mu nadával, že je vrah," povedal pre TA3 otec nebohého Róma.

 

Policajnú hliadku privolala čašníčka, ktorú údajne Koliščák obťažoval. Podľa medializovaných informácií a policajnej správy z pred vlaňajška, profesionálny vojak údajne napadol zasahujúcu hliadku. "Po ich výzvach, aby upustil od konania mu nasadili policajné putá. Následne sa upokojil," uviedla hovorkyňa Ministerstva vnútra Lucia Garajová.  

 

40 ročný muž údajne vtedy upadol do bezvedomia. Ivanovi privolaná záchranná služba, ale už nedokázala zachrániť život. Rezort obrany potvrdil, že išlo o profesionálneho vojaka, ktorý bol na viacerých zahraničných misijách. V Kosove v roku 2006 a v Afganistane v roku 2012. V armáde slúžil necelých 12 rokov. Otec nebohého Ivana už podal na zasahujúcich policajtov trestné oznámenie.

Znalci vyvrátili verziu o zlyhaní srdca

Ministerstvo vnútra po tragédii zverejnilo stanovisko, v ktorom uviedlo, že podľa predbežnej správy z pitvy bola príčinou smrti vojaka „najpravdepodobnejšie bližšie nešpecifikovaná fatálna porucha rytmu srdca“. V júni, dva mesiace po tragédii, však podľa portálu topky.sk vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra prečítal záver znaleckého posudku, ktorý jasne dokazuje, že išlo o násilnú smrť - udusenie v dôsledku znemožnenia dýchania, a to buď stlačením krku v oblasti hrtana s nemožnosťou prijímať kyslík, alebo s pritlačením hrudníka s následným znemožnením dýchacích pohybov.


Prípad nevyšetrili ani po necelom roku od tragédie

Inšpekcia Ministerstva vnútra preto začala preverovať zásah trebišovských policajtov. "Vyšetrovateľ inšpekcie Ministerstva vnútra obvinil jedného príslušníka Policajného zboru z prečinu usmrtenia. Vyšetrovanie aj naďalej pokračuje," povedala pre Gipsy Television Lucia Kirinovičová, hovorkyňa Ministerstva vnútra.

TREBIŠOV: Rómsky profesionálny vojak zomrel po potýčke s políciou

súvisiaci článok



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.