TREBIŠOV: Rómsky profesionálny vojak zomrel po potýčke s políciou

ilustračné foto web

Trebišov, 24. apríl 2013 (Gipsy Television) - 40 ročný profesionálny vojak, Róm,  zomrel po zásahu polície v reštaurácii Berehovo v Trebišove. Podľa medializovaných informácií zomrel na zlyhanie srdca. Rodina mŕtveho muža si však myslí iné.

Správu dnes priniesli internetové portály aj spravodajská televízia TA3. Muž údajne zostal ležať na zemi v bezvedomí po zásahu polície. "Jeden policajt mu ľahol na krk, ústa mal pri zemi a nemohol dýchať. Ja som mu nadával, že je vrah," povedal pre TA3 otec nebohého Róma.

 

Policajnú hliadku privolala čašníčka, ktorú údajne obťažoval práve tento zákazník. Podľa medializovaných informácií a policajnej správy profesionálny vojak údajne napadol zasahujúcu hliadku. "Po ich výzvach, aby upustil od konania mu nasadili policajné putá. Následne sa upokojil," uviedla hovorkyňa Ministerstva vnútra Lucia Garajová.  

 

40 ročný muž údajne vtedy upadol do bezvedomia. Ivanovi privolaná záchranná služba, ale už nedokázala zachrániť život. Rezort obrany potvrdil, že išlo o profesionálneho vojaka, ktorý bol na viacerých zahraničných misijách. Naposledy v Afganistane. Otec nebohého Ivana už podal na zasahujúcich policajtov trestné oznámenie.

 

Stanovisko Ministerstva vnútra


"Muž, ktorý sa dopustil výtržnosti, pri príchode hliadky už kľačal pred barom so zdvihnutými rukami. Hliadkou bol vyzvaný k úhrade spôsobenej škody a aby opustil zariadenie. Muž však zaútočil na člena hliadky. Po výzvach policajtov, aby upustil od konania, mu policajti nasadili putá. Následne sa upokojil. Vyviedli ho do vestibulu, kde čakali na príchod záchranárov, nakoľko jeho príbuzní policajtom oznámili, že takého stavy už mal aj v minulosti a je potrebné mu podať lieky na upokojenie. Viditeľné vonkajšie zranenia nemal, bol pri vedomí. V jeho prítomnosti boli aj príbuzní. Po príchode záchranárov sa zistilo, že je v bezvedomí a napriek ich snahe o obnovenie vitálnych funkcií došlo k jeho smrti. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ inšpekcie Ministerstva vnútra SR. Z predbežnej správy z vykonanej pitvy bola určená príčina smrti: „Najpravdepodobnejšia bližšie nešpecifikovaná fatálna porucha rytmu srdca". Pri vonkajšej a vnútornej obhliadke tela boli zistené minimálne poranenia, ktoré nesúviseli s jeho úmrtím, ani smrť neurýchlili," povedala hovorkyňa Ministerstva vnútra Lucia Garajová.

Ivan bol slušný človek!

Podľa nášho zdroja bol Ivan slušný človek. "Nechodil na diskotéky a ani nerobil výtržnosti. Aj keď bol Róm žil tak, ako väčšina. Pravdou však je, že trebišovskí policajti si dovoľujú na ľudí viac, akoby mali. Či už ide o buzeráciu vodičov," povedal pre Gipsy Television zdroj, ktorý chce ostať v anonymite. "Pravdou však je, že niektorí policajti patrili v minulosti s hnutiu Skinhead, ktoré pred niekoľkými rokmi robilo doslova "bitkárske" výjazdy proti mestským Rómom," dodal zdroj Gipsy Television.   

 

 

 

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Extra s Davide Cibuľom synom slávneho lekára.

Rozhovory so zajímavými hosťami, o ktorých verejnosť nevie. Inšpiratívne príbehy. Fakty bez bulváru. O tom je nová relácia Gipsy Television s názvom EXTRA, ktorú moderuje tvár televízie TA3 Jozef Šivák.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.