02.11.2021 SPRÁVY

NICHOLSONOVÁ: Chcem, aby europoslanci videli či v osadách nastal pokrok po investovaných peniazoch.

Foto: L. Ď. Nicholsonova/ Gipsy Television

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová, šéfka Výboru Európskeho parlamentu pre zamestnanosť a sociálne veci povedie päťčlennú delegáciu poslancov tohto výboru na Slovensko. Cieľom cesty sú rómske osady.

Počas trojdňového pobytu europoslanci zhodnotia projekty, ktoré mali zlepšiť život Rómov a ich postavenie v spoločnosti. Europoslanci sa stretnú so zástupcami mimovládnych organizácií, s expertmi a predstaviteľmi verejnej správy. Delegácia navštívi aj košický Luník IX.

"Cieľom je, aby sa europoslanci prišli presvedčiť o stave rómskych osád na Slovensku. So zreteľom na to, že budú vedieť koľko peňazí z európskych fondov bolo do rómskych osád investovaných a chcela by som, aby sme sa pozreli, aký pokrok bol zaznamenaný za tieto peniaze," povedala europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová pre Gipsy Television.

Výjazd delegácie Európskeho parlamentu nie je ničím výnimočný. Europoslanci totiž pravidelne navštevujú rôzne krajiny. "Podľa zamerania ich výborov sledujú tie veci, ktoré patria do portfólia jednotlivých výborov EP. Nás bude zaujímať sociálna situácia v rómskych osadách, sociálna inklúzia, prístup ľudí k na trh práce, bude nás zaujímať ako sa využívali peniaze z Európskeho sociálneho fondu, ktorý priamo patrí pod náš výbor. Budeme chcieť vidieť projekty, ktoré sa realizovali za peniaze z tohto fondu," vysvetlila šéfka Výboru Európskeho parlamentu pre zamestnanosť a sociálne veci.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.