17.02.2020 SPRÁVY

HISTORICKÝ KALENDÁR: Pred 16 rokmi začali v osadách pôsobiť rómski sociálni pracovníci.

Foto: Gipsy Television

Vo februári 2004 sa na východnom Slovensku uskutočnili protestné akcie. Rómovia tvrdili, že ministerstvo práce je nečinné a nerieši problémy Rómov.

Ministerstvo a Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny tvrdilo, že v problematike koná. Argumentovalo tým, že v rámci aktivizačných programov zamestnanosti vyškolia približne 100 sociálnych pracovníkov z radov Rómov. Tí budú zapojení do niekoľkých projektov zameraných na podporu zamestnanosti a sociálnu prácu v rómskych komunitách. 

Podľa ministerstva práce rómski asistenti mali zabezpečovať komunikáciu medzi verejnou správou a komunitami, aby im pomohli využívať aktivačné nástroje pri hľadaní a získavaní zamestnania. Niekoľko desiatok terénnych sociálnych pracovníkov bolo zamestnancami obcí. Išlo o vôbec prvých sociálnych pracovníkov rómskeho pôvodu.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.