GRANT: "Talenty novej Európy," získaj peniaze aj Ty!

ilustračné foto Gipsy Television

Bratislava, 16. október 2012 (Gipsy Television) - Grantová výzva "Talenty novej Európy," ktorú spustila  spoločnosť Slovnaft a Stredeurópska nadácia, je určená študentom ZŠ, SŠ alebo VŠ s vynikajúcimi výsledkami na domácej či medzinárodnej scéne. Nadané deti a mladí ľudia, ktorí vynikajú svojím talentom v oblasti umenia, vedy a športu, môžu podávať prihlášky do 15. novembra 2012.

Výzva je určená aj v minulosti podporeným talentovaným deťom. Za neplnoleté deti môžu o grant žiadať ich zákonní zástupcovia. Podpora z grantového programu je určená pre jednotlivcov, ktorí spĺňajú základné podmienky (vek, návšteva školy, umiestnenie v súťaži).


Kategórie a špecifikácia:
■výtvarné umenie - deti/mladí ľudia od 12-25 rokov navštevujúci ZŠ, SŠ alebo VŠ
■veda - deti/mladí ľudia od 12-25 rokov navštevujúci ZŠ, SŠ alebo VŠ
■hudba - deti/mladí ľudia od 10-25 rokov navštevujúci ZŠ, SŠ alebo VŠ
■šport - deti/mladí ľudia od 8-17 rokov navštevujúci ZŠ, SŠ
■aj úspešní finalisti predošlých ročníkov, pokiaľ spĺňajú všetky podmienky programu

Stredoeurópska nadácia a spoločnosť SLOVNAFT, a.s., sa dlhodobo snažia podporiť výnimočné mladé talenty, ktorých rozvoj by v dôsledku nedostatku finančných prostriedkov mohol byť potlačený alebo oslabený. Školy, umelecké školy, športové kluby a centrá voľného času zväčša nemajú dostatočné možnosti a vybavenie na zabezpečenie plnohodnotného rozvoja talentovaného dieťaťa. Ani samotní rodičia talentovaných detí si mnohokrát nemôžu dovoliť podporovať ich napredovanie v potrebnej miere, najmä ak nie je v rodine jediným dieťaťom.

Rozhodujúce slovo pri výbere finalistov bude mať odborná porota zložená zo známych umelcov, športovcov, renomovaného vedca, zástupcov médií, CEF a Slovnaftu.

V prvých piatich ročníkoch programu odborná porota vybrala 153 nadaných mladých ľudí, z toho 34 opakovane a ich talent bol podporený celkovou sumou viac ako 320 tisíc Eur.

 

VIAC INFO TU

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.