Bratislava, 01.06.2015 SPRÁVY

DOTÁCIE: Tieto organizácie dostali dotácie od Ministerstva zahraničných vecí.

ilustračné foto

Viaceré rómske organizácie budú do konca tohto roka realizovať zaujímavé projekty. Zamerané budú na podporu a ochranu ľudských práv a slobôd. Od Ministerstva zahraničných vecí totiž dostali dotácie.

Komisia Ministerstva zahraničných vecí odklepla 25 tisícovú dotáciu organizátorom súťaže Roma Spirit, ktorú vysiela verejnoprávna RTVS. Zlepšovať povedomie o ľudských právach budú v Banskej Bystrici cez umenie. Projekt Vzdelávanie umením, ktoré rezortu predložilo občianske združenie Lavuta dostalo 12 tisícovú dotáciu.  

O dotáciu sa mohli uchádzať aj organizácie, ktoré požadovali peniaze na audiovizuálne projekty. Napríklad prešovská organizácia Jekhetane - Spolu, ktorá vydáva aj noviny Romano nevo ľil bude nakrúcať dokumentárny film Odsúdení na spolunažívanie v dobrom VI. za 15 tisíc eur.

Komisia Ministerstva zahraničných vecí rozhodla aj o tom, že 10 tisícovú dotáciu dostane Združenie mladých Rómov, ktoré sa bude venovať téme zotročovania ľudí. Podporu na svoj projekt získala aj Spoločnosť komunitných centier. Za 9.500 eur bude realizovať projekt Mladý rómsky líder = akčný‐zodpovedný‐ informovaný.

Komisia schválila aj tri rezervné projekty. Podľa webovej stránky MZVaEZ celkovo rozhodovala o 245 projektoch. Pre objektívnosť uvádzame, že o dotáciu sa uchádzal aj prevádzkovateľ Gipsy Television.

ZOZNAM SCHVÁLENÝCH PROJEKTOV

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.