12.02.2020 SHOWBIZ

Aven Bachtale, lúči sa Júlia Kozáková s Čhavorenge.

Foto: Júlia Kozáková

Nová pieseň a videoklip zo žánru world music, ktorá rozveselí. Sólistka Júlia Kozáková sa touto rómskou tradičnou piesňou lúči s projektom, v ktorom sa hudobne formovala od svojich trinástich rokov. 

Vďaka výnimočnému rómskemu speváckemu zboru Čhavorenge pod vedením Idy Kelarovej, uznávanej českej speváčky, v spolupráci s Českou filharmóniou si Júlia Kozáková vytvorila silný vzťah k rómskej hudbe a novým hudobným videom sľubuje, že bude pokračovať a starať sa o všetko, čo sa naučila.

Tento zbor ste mohli vidieť aj minulé leto na hlavnom pódiu festivalu Pohoda. Avšak svoj posledný koncert so zborom Čhavorenge a Českou filharmóniou odspievala Júlia v novembri v londýnskej vo Fairfield Halls, čo je zároveň pre speváčku symbolické, lebo práve v Londýne začala na jeseň študovať hudbu a sociálnu antropológiu. 

Jej nový videoklip vznikal na rôznych miestach. Napríklad počas letnej školy Romano drom, počas nahrávania samotnej piesne a tiež počas cesty do Londýna. Hudobný doprovod tvoria klávesy a akordeón v podaní Romana Horvátha z Brna a na perkusie hrá Yonatan Bar Rashi z Izraela. O celú produkciu sa postarala Ida Kelarová. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.