DEVÍNSKY MASAKER: Videli ho už aj Česi

foto devinskymasaker.sk

Bratislava 30. augusta 2011 (Gipsy Television/ Paulína Janová) - České kiná zaplavil ešte v júni film o údajnom masovom vrahovi Ľubomírovi Harmanovi. Našich susedov neminula ani slávnostná premiéra filmu Devínsky maser.

Celovečerný hraný film „Devínsky masaker", ktorý mapuje jednu z najmasovejších vrážd v slovenských dejinách, pri ktorej zomreli aj Rómovia, čaká už zajtra slávnostná premiéra. Film „Devínsky masaker" mapuje nielen tragické okamihy, ale aj okolnosti, ktoré predchádzali činu. Strelec Ľubomír Harman pri ňom údajne pripravil o život ôsmich ľudí, pätnástich zranil čo otriaslo širokou verejnosťou. Média od prvej chvíle špekulovali o motíve Harmanovho konania. Hraný filmový dokument preto ponúkne divákom prvýkrát ucelený pohľad o vlaňajšej prestrelke a nové fakty, ktoré mohli viesť vraha k vykonaniu skutku.

 

Hlavnú úlohu, Ľubomíra Harmana si zahral Pavel Vrabec. „Keď som bol na castingu, nevedel som o akú úlohu pôjde. Keď mi však zatelefonovali, že som ju dostal, následne mi povedali koho budem hrať, chvíľu som váhal". Zdôveril sa Gipsy Television hlavný protagonista filmu. „Tie scénky boli všetky ťažké. Vžiť sa do postavy, že do niekoho strieľate, zabíjate, to je veľmi strašné. Najťažšia pre mňa bola scéna v kúpeľni, kde som mal zastreliť matku s dieťaťom. Zastreliť dieťa, to bolo veľmi ťažké," dodáva Pavel Vrabec.

 

O filme informujú takmer všetky české média. Televízia Nova pripravuje o snímke reportáž. Rozhovor s predstaviteľom strelca, Ľubomíra Harmana jej poskytla Gipsy Television.



Preskočiť reklamu
Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.