29.06.2017 Zaujímavosti

VIDEO: Stredoškoláci dostali od školy ku koncu roka originálny darček!

foto SSOŠ NC

Kým iné stredné školy sa so študentmi pred prázdninami lúčia formálne, Súkromná stredná odborná škola Nová cesta z Malčíc to urobila doslova vo veľkom štýle!

Súkromná stredná odborná škola v Malčiciach sa nachádza v budove bývalej pekárne. Navštevujú ju rómski žiaci z okolitých obcí. Väčšina žiakov pochádza z chudobných rodín. Vzdelávacia inštitúcia im tak dáva možnosť získať výučný list v odbore praktická žena a stavebná práca. 

"O pár dní naši študenti ukončia svoje štúdium na našej škole. Absolvujú záverečné skúšky a dostanú výučný list ako vstupenku do lepšieho a istejšieho života. Navždy odídu zo školských lavíc. Bude na nich čakať len zodpovednosť . Bude nám za nimi smutno a už teraz viem, že tie isté pocity majú aj oni," uviedla pre Gipsy Televion riaditeľka školy, Dagmar Horváthová.


Škola sa tak študentom odmenila za ich celoročnú prácu a dobré študijné výsledky. Zorganizovala im ples. 

"Tento študentský ples sme organizovali pre spríjemnenie ukončenia školského roka i štúdia, ale organizovali sme ho aj preto, aby sme našu školu posunuli do povedomia nášho okolia a aby sme začali tradíciu študentských plesov našej školy," dodala Horváthová.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.