10.11.2018 SPRÁVY

VOĽBY2018: Rómovia v Rákusoch vítajú, že nemusia chodiť voliť do dediny.

Obyvatelia rómskej osady pri obci Rakúsy v Kežmarskom okrese, majú ako jedni z mála na Slovensku možnosť voliť si svojich zástupcov vo volebnej miestnosti len pár metrov od svojho domu. 

Väčšina osád je totiž situovaná na periférii obcí a do príslušných okrskov tak voliči dochádzajú niekedy aj pár kilometrov.

"Je to dobré, tu bývame, máme to blízko a nemusíme chodiť do dediny. Hoci ja som predtým volil aj tam, ale teraz nás to viac motivuje ísť voliť," konštatoval jeden z obyvateľov Rakús.

V Poprade v okrsku číslo 36 na Letnej ulici odhadujú členovia okrskovej volebnej komisie doterajšiu účasť na niečo vyše 23%. Tento údaj do zatvorenia volebných miestností o 22:00 hod. s najväčšou pravdepodobnosťou ešte porastie. Podľa jedného z členov chodia voliť tak mladí ako aj starí.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.