25.05.2017 SPRÁVY

VIDEO: Toto sú autentické výpovede Rómov zo Zborova, ktorých zbili policajti.

Na políciu sa opäť valí kritika za neprimeraný zásah v zborovskej osade. Policajti tam boli privolaní k šarvátke, ktorá sa odohrala medzi tamojšími obyvateľmi. 

Na videu, ktoré zverejnilo Európske centrum pre práva Rómov, je však vidieť, že policajti bijú obuškami ľudí, ktorí nekladú odpor. Jeden z mužov zákona dokonca sotil do staršej ženy, ktorá následne spadla na zem. 

Rómovia aj dnes, s odstupom času tvrdia, že policajti bili nevinných ľudí. 

Zákrok policajtov v obci Zborov musí posúdiť inšpekcia ministerstva vnútra. Nie je však isté, či každá časť donucovacích prostriedkov bola použitá v súlade so zákonom. Na dnešnej tlačovej besede to uviedol prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.



„Ja som si samozrejme pozrel video a na prvé vzhliadnutie som skonštatoval a aj to môžem zopakovať, že zrejme nie každá časť použitých donucovacích prostriedkov alebo vôbec ich použitie bolo primerané nebezpečenstvu útoku alebo odporu,“
 povedal Gašpar.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.