Bratislava, 21.09.2016 SPRÁVY

Sekcia európskych programov na Dobrom trhu podporila talentované rómske deti.

foto MV SR

V bratislavskom Starom Meste na Panenskej sa vo štvrtok 15. septembra  konal Dobrý trh, na ktorom sa po vlaňajšej premiére opäť zúčastnil aj tím zo sekcie európskych programov ministerstva vnútra.

Tento rok sa zamestnanci SEP rozhodli pomôcť združeniu Divé maky. Pre združenie takýmto spôsobom vyzbierali 530 eur, ktoré pomôžu konkrétnym nadaným rómskym deťom pri ich vzdelávaní. Gipsy Television informoval Tlačový odbor Ministerstva vnútra.

„Veríme, že vyzbierané peniaze pomôžu rómskym deťom, ktoré by inak nemali možnosť zmeniť svoj život k lepšiemu, alebo by to bolo pre nich veľmi ťažké. Podujatie Dobrý trh sa pre nás stáva tradíciou, snažíme sa takto zvýšiť životné šance detí v núdzi,“ povedala riaditeľka odboru inklúzie marginalizovaných rómskych komunít Lucia Rozkopálová.

Na Dobrý trh prišli aj pracovníčky združenia Divé maky, ktoré návštevníkom zanietene popisovali svoju prácu. Presne vedeli, na čo vyzbierané peniaze použijú. „Výťažok rozdelíme medzi deti, ktoré nemajú darcov, a to presne pomerným dielom. V súčasnosti máme viacero detí, ktoré nemajú ešte žiadnu podporu. Tie určite dostanú peniaze, aby mohli od septembra pokrývať svoje náklady na štúdium, vzdelanie a rozvoj talentu,“ priblížila zakladateľka občianskeho združenia Barbora Kohútiková.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.