09.07.2017 SPRÁVY

POLITIKA: Niekoľko rómskych starostov z Gemera vstúpilo do strany Most-Híd.

foto TASR, Branislav Caban

Niekoľko starostov z Gemera vstúpilo do strany Most-Híd. Oznámila to hovorkyňa politickej strany Klára Debnár.

Do strany vstúpil starosta obce Radnovce Aladár Bari, starosta obce Martinová Eugen Radics, starosta Rakytníka Ján Rencsok, zástupca starostu obce Janice Gejza Berky, starosta obce Cakov Karol Bari, starosta obce Barca Richard Szajkó.

"Spolu s uvedenými predstaviteľmi miestnej samosprávy do strany vstupuje aj niekoľko miestnych rómskych aktivistov zapojených do aktivít organizácie PURT," doplnila Debnár.

Bari vníma vstup do Mosta-Híd symbolicky. "Vyjadrujeme ním podporu strane, ktorá prejavila záujem najmä o ľudí žijúcich v tomto regióne a zároveň záujem náš región rozvíjať," doplnil.

Predstavitelia samospráv sa chcú zamerať na zlepšenie stavu v oblasti zamestnanosti, školstva, kultúry a v ďalších sférach, ako aj celkový rozvoj obcí v regióne Gemer.

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.