MALČICE/MARKOVCE: Volebné miestnosti zatiaľ navštívilo asi do 15 percent voličov

foto TASR

Malčice/Markovce 27. novembra 2010, 11.09 hod. (TASR) - V obciach Markovce a Malčice (okres Michalovce), ktoré zápasili v priebehu roka s následkami povodní, navštívilo volebné miestnosti v prvých troch hodinách po ich otvorení do 15 percent oprávnených voličov.

Miestni ľudia si do budúcnosti želajú, aby kompetentní kládli väčší dôraz na realizáciu protipovodňových opatrení, ale chcú aj viac kultúry či športového vyžitia. Podľa voličky Heleny z Markoviec je v obci potrebné naďalej pracovať aj s rómskou komunitou, ktorá tvorí asi 65 percent miestneho obyvateľstva. "V súvislosti s povodňami by bolo potrebné spevniť hrádzu na Ondave alebo ju navýšiť. Voda veľakrát naplnila náš kanál a zaliala dolnú časť obce, záhrady a domy," poznamenala. Karol Kora by uvítal, ak by sa neďaleko obecného úradu vybudovala nová autobusová zastávka.

 

V Markovciach je oprávnených voliť 536 miestnych obyvateľov. O 9.30 h sa na voľbách zúčastnilo do 10 percent voličov. "Podľa skúseností chodia ľudia k urnám hlavne k večeru," povedal pre TASR predseda okrskovej volebnej komisie Peter Tomko. V Malčiciach dnes podľa predsedníčky okrskovej volebnej komisie Anny Carikovej môže počas komunálnych volieb odovzdať svoj hlas 988 ľudí. Do 10.00 h navštívilo volebnú miestnosť asi 15 percent oprávnených voličov. "K niektorým sa chystáme aj s prenosnou volebnou urnou, ide hlavne o starších občanov," podotkla. Miloš Pažitka z Malčíc pre TASR povedal, že miestna škola potrebuje v budúcnosti novú strechu či plastové okná. "Niečo sa musí robiť aj s tými povodňami, keďže sme ich mali aj tento rok," konštatoval. Pre mladých si želá, aby mali v obci miestnosť, v ktorej by sa mohli stretávať. "Do obce by sa mohol opätovne vrátiť i stolný tenis, aby nešli povedzme peniaze iba do futbalu," uzavrel Pažitka.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.