Lučenec, 28.08.2014 SPRÁVY

LUČENEC: Zatkli 12 ľudí pre podvody s mobilmi v Nemecku

foto internet

V mestách Ingolstadt a Aichach mali predkladať fiktívne doklady a získať na ich základe luxusné značkové mobily.

Kriminalisti z prezidiálneho cieľového pátrania zrealizovali rozsiahlu pátraciu akciu potom, ako ich o spoluprácu požiadali kolegovia z Nemecka. Tí pátrali po 12 členoch organizovanej skupiny podvodníkov, nachádzajúcich sa na území Slovenska. Slovenskí pátrači všetkých v krátkom čase vypátrali a zatkli.

Justičné orgány Spolkovej republiky Nemecko sa na základe dlhoročnej spolupráce obrátili na slovenských kolegov s požiadavkou o súčinnosť. "Tento krát ju poňali naozaj vo veľkom, prezidiálnemu cieľovému pátraniu bolo doručených až 12 zatýkacích rozkazov. Týkali sa členov organizovanej skupiny podvodníkov, ktorí mali na jeseň minulého roku podviesť viacerých mobilných operátorov v Nemecku," uviedol pre Gipsy television Michal Slivka, hovorca prezídia Policajného zboru.

V mestách Ingolstadt a Aichach mali predkladať fiktívne doklady a získať na ich základe luxusné značkové mobily. Následne mali zarábať aj na ich predaji za vyššiu hodnotu, než za akú ich nadobudli. Mali tak spôsobiť škodu viac ako 30 tisíc eur.

"Zatknúť ich bolo potrebné v relatívne krátkom čase. Prezidiálni pátrači preto zorganizovali akciu na vypátranie a zadržanie členov skupiny v spolupráci s kriminálkou v Lučenci. Keď mali presné informácie o tom, kde sa kto nachádza, zasiahli, 11 osôb zadržali v okrese Lučenec, jednu osobu v okrese Rožňava. Krajský súd v Banskej Bystrici rozhodol na podnet banskobystrickej krajskej prokuratúry o väzbe vo všetkých 11 návrhoch," vysvetlil Slivka. 

V jednom prípade návrh podaný nebol s ohľadom na osobu, ktorá je matkou len niekoľko týždňového bábätka. 10 členov organizovanej skupiny je polícii už dobre známa z minulosti, kedy sa mali dopúšťať drogových obchodov, vydierania, porušovania domovej slobody, ale aj krádeží, podvodov, či ohrozovania mravnej výchovy.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.