31.07.2018 SPRÁVY

KULTÚRA: Gypsy Fest počas víkendu navštívilo 5 a pol tisíc ľudí.

foto Gipsy Television

11. ročník svetového rómskeho festivalu "Gypsy Fest" organizátori hodnotia ako veľmi úspešný. Sprievodné podujatia počas troch dní navštívilo takmer 5 a pol tisíc ľudí.

Ochutnávka tradičných rómskych jedál, koncert hviezd súčasnej československej populárnej hudby, divadelno-tanečno-spevácke predstavenie s názvom Sam adaj čo v preklade znamená Sme tu a hudobna show umelcov z viacerých krajín sveta s názvom Av baxtalo. To bolo súčasťou 11. ročníka Gypsy Festu.

"Tento ročník hodnotíme ako veľmi úspešný. Jednak z pohľadu návštevnosti, pretože tá bola tento rok rekordná, ale aj z pohľadu reakcií návštevníkov," uviedol hovorca Gypsy Festu, Róbert Hamburgbadžo.

Gypsy Fest sa tento rok uskutočnik na Námestí SNP v Bratislave. Festival podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín, Tipos, národná lotériová spoločnosť, Bratislavský samosprávny kraj, Café-Café Bratislava. Mediálnym partnerom festivalu bola televízia TA3, rádio Expres, Gipsy Television, billboardová spoločnosť Euroawk a JCDecaux.

FOTO

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.