Bratislava, 28.01.2016 SPRÁVY

EXKLUZÍVNE: Rómsky krasokorčuliar „Som hrdý na to, že som Róm, Rus a Talian“

foto IR

Rómsky krasokorčuliar Ivan Righini, ktorý v týchto dňoch bojuje v Bratislave o titul európskeho šampióna poskytol Gipsy Television exkluzívny rozhovor. S 24 ročnou hviezdou sa rozprávala Monika Komorová.

Ivan Righini je asi jediným rómskym krasokorčuliarom na svete. V týchto dňoch bojuje o zlatú medailu na európskom šampionáte v Bratislave.

“Minulý rok som debutoval na európskom šampionáte. Skončil som vtedy na 8. mieste. Každý rok, ale môžem byť na vyšších priečkach a dnes uvidíme čo bude ďalej. Nechcem myslieť na konkrétne umiestnenie, aby som potom nebol z toho sklamaný," povedal Righini v rozhovore pre Gipsy Television. 

Ivan Righini reprezentuje Taliansko. Preto si zmenil priezvisko po mame. V minulosti, keď bol reprezentantom Ruska ho fanúšikovia poznali pod menom Ivan Bariev. Práve v Moskve žije jeho rodina.

"Moja rodina žije v Moskve a ja teraz žijem v Nemecku v meste Obersdorf. Tu v Bratislave som sám s trénerom. Moja rodina ostala v Moskve. Ja mám veľkú rodinu, naozaj veľmi veľkú rodinu. Bratranci a sesternice sa na mňa pozerajú v televízii a aspoň takto na diaľku ma podporujú," dodal charizmatický krasokorčuliar.

Ivanovi sa na európskom šampionáte darí. V krátkom programe včera skončil na 6. mieste.

Pozrite si reportáž Moniky Komorovej

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.