TALIANSKO: Pri požiari v rómskom tábore zahynuli štyri deti

Rím 7. februára 2011 (TASR) - Životy štyroch detí vo veku od troch do 11 rokov si v nedeľu vyžiadal požiar v ilegálnom tábore Rómov na okraji talianskeho hlavného mesta Rím.

Tábor pri ceste Appia Nuova, ktorá vedie k letisku Ciampino, tvorí celkovo päť chatrčí postavených z plastových dielcov, plechu a dreva. Jedna z nich začala v nedeľu večer okolo 20.30 h so zatiaľ neznámych príčin horieť. V zhorenom baraku žili podľa zistení hasičov ešte traja ďalší ľudia. O ich osude zatiaľ nie je nič známe.


"Je to strašná tragédia pre naše mesto," povedal starosta Ríma Gianni Alemanno po návšteve miesta nešťastia. Rím podľa neho nemôže pripustiť, aby jeho obyvatelia žili v chatrčiach, "ktoré môže zápalka zmeniť na vysokú pec, v ktorej zahynú takýmto absurdným a hanebným spôsobom". V Ríme žije podľa oficiálnych údajov asi 10.000 Rómov prevažne v nelegálnych táboroch. Tábor pri Appia Nuova bol v roku 2005 už raz zlikvidovaný.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.