FRANCÚZSKO: Opäť ide deportovať, tentokrát však až 28 tisíc Rumunov

Bratislava/ Bukurešť/ Paríž 13. júna 2011 (TASR/ Gipsy Television/ Paulína Janová) - Francúzsko ide opäť deportovať z krajiny Rómov. Tentokrát však ide až o 28 tisíc emigrantov z Rumunska.

Túto informáciu dnes priniesla tlačová agentúra APA. Francúzsky minister vnútra Claude Gueant v rozhovore pre nedeľňajšie vydanie novín Journal du Dimanche uviedol, že vypovedajú ilegálnych rumunských prisťahovalcov, väčšinou Rómov. Francúzska vláda argumentuje tým, že za 80-timi percentami krádeží na uliciach Paríža stoja neplnoletí Rumuni, čo je pre francúzske úrady narastajúcim problémom, vysvetlil minister.


V spolupráci s príslušnými rumunskými inštitúciami chce Gueant začať s kampaňou proti "rumunskej kriminalite". Podľa jeho slov umožňuje nový francúzsky zákon o migrantoch nárast počtu každoročných vypovedaní. Zároveň Gueant vytkol predchádzajúcej socialistickej vláde vo Francúzsku, že každý rok umožnila 8000 ilegálnym prisťahovalcom prísť do krajiny.

 

Rušenie ilegálnych táborov v okolí veľkých francúzskych miest a vypovedávanie osôb, ktoré sa začali v lete 2010, viedli ku kríze medzi Francúzskom a Európskou komisiou.

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.