04.07.2017 SPRÁVY

Títo štyria ľudia budú reprezentovať záujmy Rómov vo vzťahu k vláde.

Je rozhodnuté. Úrad splnomocnenca vlády pre národnostné menšiny vybral nových členov Výboru pre národnostné a etnické skupiny.

Výbor je odborným orgánom Rady vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť. Čiže radí ministrom, štátnym tajomníkom, vládnym splnomocnencom a zástupcom iných odborných organizácií. 

Každá menšina má vo výbore svojich zástupcov a náhradníkov. Keďže mnohým končilo funkčné obdobie, Úrad splnomocnenca vlády pre národnostné menšiny hľadal nových členov a ich náhradníkov.

Novými reprezentantmi Rómov vo výbore bude Viktor Teru (Prešovský kraj), Ivan Mako (Banskobystrický kraj). Vladimír Sendrei (Banskobystrický kraj) a Alexander Daško (Banskobystrický kraj) sú staronovými členmi Výboru pre národnostné a etnické skupiny.


Náhradníkom sa stal Peter Bíreš a Juraj Vozár (pozn. redakcie: synovec Ivana Maka). Gipsy Television o výsledkoch informoval Tlačový odbor Úradu vlády. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.