20.09.2017 SPRÁVY

ŠTIPENDIUM: Rómski stredoškoláci môžu požiadať o štipendium.

ilustračné foto

Mladí Rómovia túžiaci po čo najlepšom vzdelaní môžu aj v tomto školskom roku požiadať o grant Rómskeho vzdelávacieho fondu (Roma Education Fund). Štipendijný program pre rómskych študentov stredných škôl je určený pre študentov maturitných odborov.

Žiadosť o grant možno podať do 6. októbra. Bližšie informácie sú na webe Rómskeho vzdelávacieho fondu. Okrem štipendia budú mať v rámci programu vybraní študenti možnosť získať pomoc vo forme mentoringu, ktorého cieľom je pomôcť dosahovať dobré študijné výsledky, preklenúť prípadné problémy, týkajúce sa štúdia a motivovať k ďalšiemu štúdiu.

Od začiatku realizácie štipendijného programu v roku 2011 bolo v jeho rámci udelených viac ako 1600 štipendií pre rómskych študentov stredných škôl a do práce s nimi bolo zapojených už viac ako 250 mentorov a tútorov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.