SPLNOMOCNENEC VLÁDY SR: Pollák vystrieda na stoličke Polláka

foto OĽaNO

Bratislava, 18. september 2012 (Gipsy Television) - To, o čom sa doteraz len špekulovalo dnes potvrdil podpredseda vlády SR, minister vnútra SR Robert Kaliňák. Peter Pollák, prvý rómsky poslanec, bude novým splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity.

"Chceli sme k tejto priorite vlády pristúpiť iným spôsobom, pretože doteraz sa o nej viac hovorilo ako konalo. Keďže chceme napĺňať jednotlivé záväzky spred volieb a po nich, chceli sme, aby funkcia splnomocnenca mala iný rozmer a pohľad. Rozhodli sme sa pre pána Polláka, lebo sa tejto problematike venuje, je súčasťou rómskej komunity a ako poslanec je blízky tvorbe legislatívy," uviedol na dnešnej tlačovej podpredseda vlády Kaliňák.

 

Peter Pollák by mal vo funkcií nahradiť Miroslava Polláka, ktorého vymenovala vláda Ivety Radičovej v júli 2010. Popri personálnej zmene čaká úrad zrejme aj sťahovanie. Z Bratislavy by sa malo sídlo splnomocnenca pre Rómov presunúť pravdepodobne do Spišskej Novej Vsi. "Mojim snom je, aby deti v osadách získali vzdelanie, prácu, tak ako som ich získal aj ja," povedal o svojom záväzku Pollák.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.