Bratislava, 11.10.2016 SPRÁVY

SOCIÁLNE: Mladí rómski lídri diskutovali s eurokomisárkou o šanci dosiahnuť zmenu.

Téma mladých Rómov je špecifická okrem iného aj tým, že sa o nej nediskutuje. Na stretnutí s mladými rómskymi lídrami to naznačil splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ábel Ravasz. Stretnutiia sa zúčastnila aj podpredsedníčka Európskej komisie pre spravodlivosť, ochranu spotrebiteľov a rodovú rovnosť Věra Jourová.

"Bavíme sa o problémoch, ako je segregácia, diskriminácia, uplatnenie na trhu práce, no nebavíme sa o tom, čo s budúcnosťou mladých Rómov, ako pomôcť tým, ktorí už majú čosi za sebou," upozornil Ravasz. "Chcem, aby ste boli prítomní pri určení vlastných osudov i osudov celej rómskej mládeže," povedal pred mladými Rómami splnomocnenec.

Jourová ešte pred neverejnou časťou stretnutia, v ktorej si chcela vypočuť názory i podnety mladých Rómov, pripomenula myšlienku väčšej politickej angažovanosti, ktorú vyjadrila na stretnutí  s mladou rómskou inteligenciou v Českej republike. "Páčilo by sa mi, ak by niečo také vzniklo na Slovensku a keby ste si hľadali politickú platformu, kde by ste sa uchádzali o to, aby bol ten váš hlas viac počuť," povedala eurokomisárka. 

Pozrite si zostrih tlačovej besedy.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.