RIS: Začalo sa kupovanie rómskych voličských hlasov

foto TASR

Bratislava 26. októbra 2011 (Gipsy Television/ Daniela STRELKOVÁ) - "Rómska iniciatíva Slovenska (RIS) má informácie o skupovaný rómskych hlasov stranami, ktoré nemajú dostatok preferenčných hlasov. RIS má preto pripravených svojich členov na území Slovenska, ktorí budú dozerať na priebeh volieb. Tí zároveň ohlásia túto aktivitu patričným orgánom," pre Gipsy Television to uviedol Václav Kappel, predseda RIS.

RIS je taktiež prekvapená odvolávaním splnomocnenca vlády pre rómske komunity Miroslava Polláka. "Sme dojatí, prečo tak skoro odvolávajú toho, ktorý už nemá byť začo odvolaný," vysvetľuje Kappel. RIS preto vyzýva rómskych aktivistov, aby prestali zvolávať starostov. "16 rokov pracujeme s Rómami a nie sme informovaný, načo sa zvolávajú starostovia a prečo práve pred voľbami. Máme totiž informácie, že to je na podporu pravicových strán. Ak je to inak, žiadame o vysvetlenie." dodáva V. Kappel. 

 

Václav Kappel je novým predsedom Rómskej iniciatívy Slovenska. Na stoličke tak vystriedal Alexandra Patkolóa. RIS je na Slovensku prvou rómskou mimoparlametnou politickou stranou. Druhou je Strana rómskej koalície (SRK) na čele ktorej stojí Gejza Adam. Lídrom tretej, Strany rómskej únie, je František Tanko.  

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.