07.02.2020 SPRÁVY

Polícia zadržala osobu, ktorá prijala úplatok za zabezpečenie rómskych voličských hlasov.

Ilustračné foto PZ SR

Voľby sú o tri týždne a polícia už zaznamenala prvý prípad volebnej korupcie.

Vyšetrovateľ odboru Stred Národnej kriminálnej agentúry zadržal bezprostredne po prevzatí úplatku vo výške 1 000 eur jednu osobu, ktorej bolo následne vznesené obvinenie za prečin volebnej korupcie, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 

"V prípade ide o zabezpečovanie hlasov rómskych voličov v blížiacich sa voľbách," uviedla polícia. Prípad mal pomôcť odhaliť podľa hovorcu OĽaNO Matúša Bystrianskeho ich kandidát Branislav Veselko.

OĽaNO uvádza, že mal za Veselkom prísť Rimavskosoboťan, ktorý mu mal sľúbiť zabezpečenie hlasov v parlamentných voľbách. „Povedal mi, že to samozrejme nebude zadarmo. Keďže mi bolo zrejmé, že nejde o legálne získavanie hlasov, kontaktoval som políciu,“ uviedol kandidát na poslanca. Veselko následne spolupracoval s vyšetrovateľmi NAKA, čo viedlo až k akcii, počas ktorej bola osoba pri preberaní úplatku zadržaná a následne obvinená.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára, stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. Na Slovensku sú viac ako štyri milióny oprávnených voličov.


Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.