Strekov, 01.07.2014 SPRÁVY

POLÍCIA: Matka nezapísala dieťa do školy, hrozí jej teraz 5 ročné väzenie

ilustračné foto

Povinná školská dochádzka, pojem, ktorý niektorým rodičom veľa nehovorí. Takou je aj 36 ročná matka 16 ročného dievčaťa zo Strekova.

Podľa zákona mala 16 ročná žiačka po skončení základnej školy pokračovať v štúdiu na strednej. Matka ju však na žiadnu školu nezapísala. Krajský úrad preto nariadil dodatočne dievča prijať na odborné učilište v nitrianskom okrese, kde mala nastúpiť vo februári tohto roka.

Matka však na výzvy školy a úradov nereagovala a dcéra tak vymeškala 179 vyučovacích hodín povinnej školskej dochádzky. "Zodpovední preto oznámili vec polícii, ktorá začala konať. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, z ktorého aj matku obvinil," uviedla pre Gipsy Television Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre. 

Za tento trestný čin hrozí páchateľovi, čiže matke trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 5 rokov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.