P. POLLÁK: Vyzval vládu, aby odvolala splnomocnenca pre rómske komunity

foto OĽaNO

Bratislava 18. júna 2012 (Gipsy Television) - Vláda by mala odvolať súčasného splnomocnenca pre rómske komunity Miroslava Polláka a dosadiť na tento post niekoho schopného, kto nebude ponúkať iba populistické riešenia, tvrdí poslanec OĽaNO Peter Pollák.

"V poslednom období nemal tento úrad schopného šéfa, ktorý by ho viedol a posunul dopredu. Vyzývam vládu o konštruktívne riešenie tejto problematiky, konštruktívny záujem, nie o populistický záujem a taktiež, aby dosadila na tento úrad kompetentného človeka z prostredia, ktoré je späté s rómskou komunitou," povedal na tlačovej konferencii Peter Pollák.


Podľa neho sa na tento post dosadzujú ľudia iba z vďaky alebo za odmenu. Úradu podľa poslanca nepomôže ani avizovaný zámer presunúť ho do Spišskej Novej Vsi. "Tento úrad musí byť v Bratislave, pretože tu sídlia všetky kompetentné orgány, ktoré majú priamy dosah na riešenie rómskej problematiky," podčiarkol.


Podľa Petra Polláka v posledných dňoch došlo k viacerým situáciám, ktoré vznikli len v dôsledku nedostatočného riešenia rómskej otázky. Za také považuje napríklad búranie načierno postavených chatrčí v Batizovciach či dlhodobé neriešenie problému rómskych obyvateľov v Malackách. Aj preto plánuje predložiť do parlamentu návrh zákona o riešení vlastníckych vzťahov pozemkov pod čiernymi stavbami v rómskych osadách. Ten by mal umožniť Rómom, aby takýto pozemok mohli do piatich rokov odkúpiť. "Na ten zákon budú musieť nadväzovať ďalšie novelizácie zákonov, ktoré súvisia napríklad s legalizáciou týchto stavieb," doplnil Pollák 

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.