H.NEMCE: Projekt terénnej sociálnej práce pomáhal viac ako 200 ľudom

ilustračné foto TASR

Hontianske Nemce 3. marca 2011 (TASR) - Viac ako 200 ľudom, prevažne z radov rómskeho obyvateľstva poskytoval servis projekt s názvom Terénna sociálna práca v obci Hontianske Nemce. Takmer dvojročný projekt ukončili v tejto dedine v okrese Krupina v uplynulých dňoch.

Podľa terénnej sociálnej pracovníčky Anny Babiakovej cieľom projektu bolo riešenie základných každodenných potrieb nezamestnaných a sociálne odkázaných, ako aj integrácia rómskej komunity v obci.

"Projektom sme pomohli obyvateľom pri hľadaní zamestnania, voľnočasovými aktivitami sme znížili sociálno - patologické javy u mládeže a riešením základných každodenných potrieb cieľovej skupiny sme zlepšili aj ich každodenný život," uviedla pre TASR. Projekt sa realizoval z nenávratného finančného príspevku v sume viac ako 32.706 eur. Obec ho získala na základe schválenia žiadosti z Európskeho sociálneho fondu, v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.