ČR: Stúpenec Ľudovej strany naše Slovensko vyviazol s podmienkou

ilustračné foto TASR

Praha/Teplice 12. apríla 2011 (TASR) - Súd v severočeskom meste Teplice dnes odsúdil 26-ročného občana SR na podmienečný trest šesť mesiacov odňatia slobody s odkladom na dva roky.

Stúpenec Ľudovej strany Naše Slovensko sa do konfliktu so zákonom dostal v sobotu na zhromaždení českej ultrapravicovej Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti (DSSS) v mestečku Krupka na severe Čiech.

Slováka česká polícia zadržala po tom, ako v Krupke v prejave podnecoval k nenávisti voči Rómom. O postojoch mladého Slováka hovorí aj jeho oblečenie - čiapka, tričko a opasok, na ktorých polícia identifikovala symboly nacistickej tretej ríše. Tieto predmety česká justícia skonfiškovala.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.