25.11.2020 SPRÁVY

VIDEO: Tomášova rodina podala trestné oznámenie na policajtov. Údajne ho zbili pre rúško.

Foto: Gipsy Television

Počas uplynulého víkendu policajti zasahovali v rómskej osade v obci Veľká Ida. Dôvodom mala byť rodinná hádka. Policajti troch mužov mali údajne zbiť preto, že na tvári nemali rúška.

K hádke medzi príbuznými privolali políciu čo potvrdil aj pracovník oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Košiciach Jaroslav Ličák. "Boli vyslané policajné hliadky do obce Veľká Ida, kde dochádzalo k narušovaniu verejného poriadku a fyzickým útokom medzi obyvateľmi. Po príchode na miesto policajti vyzvali tam nachádzajúce sa osoby, aby upustili od protiprávneho konania a prekryli si horné dýchacie cesty ochranným rúškom v zmysle platných nariadení."

Druhá strana, čiže jeden zo spomínaných mužov tvrdí, že policajti prišli do danej lokality na šiestich autách. "Vytiahli ma vonku. Ja som utiekol do domu. Prišli za mnou a opäť ma vytiahli vonku. Hodili ma na zem pre rúško," povedal pre Gipsy Television Tomáš Peci. Mladík priznáva, že sa v daný večer pohádal so švagrom. Zároveň dodáva, že ho policajti údajne zbili. Polícia toto tvrdenie dementovala a zároveň dodala, že osoby výzvy neuposlúchli a vulgárne sa vyjadrovali na adresu policajtov.

"Správali sa agresívne a ich pohyby boli nekoordinované. Už v tom čase mali osoby po celom tele rôzne zranenia z predchádzajúceho fyzického napádania sa. Nakoľko sa situácia na mieste vyhrocovala a bolo potrebné zabrániť ďalším výtržnostiam, boli voči trom osobám, ktoré boli značne pod vplyvom alkoholu použité donucovacie prostriedky. Na Obvodné oddelenie PZ v Komárovciach boli predvedené tri osoby, ktoré boli podrobené dychovej skúške na požitie alkoholu s pozitívnym výsledkom," vysvetlil pre Gipsy Television Ličák.

Tomášova rodina je pohoršená postupom policajtov. Podala preto na nich trestné oznámenie. Prípadom by sa tak mal zaoberať Úrad inšpekčnej služby rezortu vnútra.

Viac v reportáži...



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.