LUCIA NICHOLSONOVÁ: Tanko je s celou svojou hystériou irelevantný

foto TASR

Bratislava 16. septembra 2010 (Gipsy Television) - Únia Rómov na Slovensku ostro kritizovala štátnu tajomníčku rezortu práce Luciu Nicholsonovú, ktorá má pod placom pilotný projekt E - pay kariet.

 

 

Podľa predsedu ÚRS, Františka Tanka ide o nesystémové riešenie. „To len si pani Nicholsonová myslí, vláda si myslí, že týmto napravia Rómov, nie. To je nesystémové riešenie. Máme už aj také informácie, že ak vláda SR toto zavedie, Rómovia sú ochotní emigrovať," tvrdí Tanko. Štátna tajomníčka Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR tvrdí, že Tanko je mimo realitu a že na rozdiel od neho si mapuje terén. „Mapujem si nálady medzi Rómami, ktorí žijú v osadách a musím povedať, že ma až prekvapuje ako pozitívne to ľudia prijímajú. Neviem voči čomu sa pán Tanko búri, pretože projekt E - pay kariet budeme zavádzať pilotne, možno v troch, možno v piatich, možno v ôsmych obciach," dodáva Lucia Nicholsonová. Pred zavedením čipových kariet v konkrétnych obciach či mestách bude ministerstvo rokovať s ich starostami, primátormi. „To vám garantujem, ja sama budem chodiť do týchto osád a ľuďom budem tvárou v tvár úplne individuálne vysvetľovať, že o čo ide v tomto projekte E - pay kariet, že to je pozitívne opatrenie, ktoré im má pomôcť, aby vedeli hospodáriť s peniazmi, ktoré dostávajú od štátu, aby im deti nehladovali, aby na nich necudzopasili úžerníci," dodáva Nicholsonová.

Štátna tajomníčka si kritiku zo strany ÚRS neberie k srdcu, podľa nej to svedčí o tom, že František Tanko sa týmto krokom snaží dokázať opodstatnenosť Únie Rómov na Slovensku. „Podľa mojich informácií ÚRS ani žiadnych reálnych Rómov nezastupuje, takže pre mňa je pán Tanko aj s jeho celou hystériou absolútne irelevantný." Na dnešnej tlačovej konferencií, ktorú Únia zvolala sa prezentovala ako organizácia, pod ktorú patrí asi 123 občianskych združení.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.