ČR: Má novú splnomocnenkyňu pre ľudské práva

zdroj: internet

Praha 16. februára 2011 (Gipsy Television/ Daniela Strelková) - Ćeská vláda dnes na svojom zasadnutí vymenovala novú splnomocnenkyňu pre ľudské práva. Stala sa ňou právnička Monika Šimůnková.

"Rada by som pokračovala v tom pozitívnom, čo vykonali moji predchodcovia. Priority zostávajú rovnaké," povedala Šimůnková s tým, že ide predovšetkým o rómsku problematiku, tému seniorov a ochrany detí. Podotkla, že je rada, že sa do funkcie dostala žena. Svoje prvé kroky nechcela novinárom priblížiť, pretože sa najskôr chce oboznámiť so svojim tímom.

 

Šimůnková pôsobila v Nadácii Naše dieťa, má advokátsku skúšku. Podieľala sa na príprave legislatívy neziskového sektora, legislatívy týkajúcej sa detí a detských práv, internetovej bezpečnosti či domáceho násilia. Je zakladateľkou a manažérkou Linky právnej pomoci, na ktorej verejnosť dostáva bezplatnú právnu pomoc v oblasti práv detí. Bola tiež členkou pracovnej skupiny pri ministerstve spravodlivosti pre otázky medzinárodných únosov detí a pre mediáciu v nemajú trestnú veciach.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.