10.11.2018 SPRÁVY

VOĽBY18: Volebnú miestnosť otvorili aj na rómskom sídlisku v Rimavskej Sobote.

foto: TASR

Na druhom najväčšom rómskom sídlisku na Slovensku, Dúžavskej ceste v Rimavskej Sobote, otvorili volenú miestnosť načas a voľby sa začali bez problémov.

Podľa predsedníčky okrskovej volebnej komisie Anety Vargicovej, v čase keď miestnosť otvorili, pred dverami nečakal žiadny volič.

"Do 7.45 h sme mali iba jediného voliča, ktorý práve odišiel. Voľby zatiaľ prebiehajú pokojne a k dispozícii máme všetko potrebné," uviedla Vargicová.

Podľa členov okrskovej volebnej komisie, ktorí sa na voľbách na Dúžavskej ceste zúčastňujú pravidelne, býva práve o komunálne voľby na tomto sídlisku najväčší záujem.

Voliči sa podľa nich zaujímajú aj o voľby do vyšších územných celkov, tam sa ale účasť odvíja od toho, či sa o posty krajských poslancov uchádzajú známi kandidáti.

Dúžavská cesta tvorí jeden volebný okrsok a pre aktuálne voľby je v ňom zapísaných 637 oprávnených voličov. Celkovo na sídlisku žije vyše tisíc Rómov, ktorých materinským jazykom je prevažne maďarčina.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.