VEĽKÉ KAPUŠANY: Pochváli sa Slovensko ďalším múrom?

foto Gipsy Television

Veľké Kapušany 5. októbra 2010 (Gipsy Television/Emil Balog) - Obyvatelia Čičarovskej ulice vo Veľkých Kapušanoch chcú radikálne riešenie. Spísali petíciu a žiadajú mesto, aby oddelilo ich pozemky od rómskej osady múrom. Betónový kolos by mal byť 2 metre vysoký a dlhý asi 140 metrov .

Petíciou sa už zaoberali poslanci mestského zastupiteľstva vo Veľkých Kapušanoch.Výstavu zatiaľ odložili pre nedostatok finančných prostriedkov. Nerómovia tvrdia , že v poslednej dobe sa zvýšil vandalizmus a krádeže, preto sa rozhodli pre spísanie tejto petície. „Roznášajú odpady nám po ulici, hádžu nám kamene do dvora a kradnú nám všetku úrodu zo záhrady," pre Gipsy Television povedal obyvateľ V. Kapušian. Rómovia sťažnosti nerómskych susedov označili za vymyslené .

 

Prvé steny , ktoré si ľudia postavili sa objavili už v deväťdesiatych rokoch v bratislavskej Petržalke. V mnohých panelákoch si nájomníci jedno krídlo, kde nebývali Rómovia od spoločného vchodu oddelili a vytvorili tak samostatnú bytovú jednotku. V súčasnosti prichádzajú ďalšie bariéry. Dôkazom sú Ostrovany, kde vyrástla 130 metrová betónová stena, alebo pol kilometrová zábrana v Michalovciach . Obe zaplatila samospráva a iniciátormi boli občania.

.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.