V. SVOBODOVÁ: To, že majú neonacisti zaplatiť pre Natálku milióny je satisfakciou!

zdroj: internet

Bratislava 30. októbra 2010 (Gipsy Television/Daniela Strelková) - Vendula Auš Svobodvá, vdova po najznámejšom česko-slovenskom hudobnom skladateľovi pre Gipsy television uviedla, že rozsudok ostravského súdu v kauze Natálka ju potešil.

„Počula som ten rozsudok aj to, že majú zaplatiť 1ý miliónov českých korún, čo ma veľmi potešilo," zdôrazňuje Vendula Auš Svobodová. „Je to veľká satisfakcia," dodáva populárna vdova.

 

Útok tromi zápalnými fľašami v noci z 18. na 19. apríla spôsobil popáleniny trom osobám - najvážnejšie sa zranila dvojročná Natálka, ktorej lekári zistili popáleniny na 77 percentách tela, vrátane najťažších popálenín 4. stupňa. Dieťa muselo podstúpiť 14 náročných operácií a je zohavené na celý život. Matka Natálky - Anna Siváková - utrpela popáleniny na 27 percentách tela a otec - Pavel Kudrik - na 11 percentách tela. Podľa súdu k usmrteniu osôb pri útoku extrémistov nedošlo iba zhodou okolností.

Extrémisti by mali zaplatiť aj náklady na liečbu, ktoré zdravotná poisťovňa vyčíslila na vyše sedem miliónov českých korún (280.000 eur), ako aj odškodnenie zohavenej Natálke, ktoré súd vyrátal na 9,4 milióna Kč (376.000 eur). Proti rozhodnutiu súdu sa právni zástupcovia všetkých štyroch obžalovaných odvolali priamo v súdnej sieni. Odvolanie tak bude záležitosťou Vrchného súdu.



Preskočiť reklamu
Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.