SLOVENSKÁ ĽUPČA: Rómovia budú mať čističku odpadových vôd

ilustračné foto TASR

Bratislava 4. novembra 2010 (TASR) - Obec Slovenská Ľupča v okrese Banská Bystrica plánuje vybudovať obecnú kanalizáciu a čistiareň odpadových vôd (ČOV) v predpokladanej hodnote 10,24 milióna eur bez DPH.

Vyplýva to z predbežného oznámenia vo Vestníku verejného obstarávania. Predmetom zákazky je vybudovanie gravitačnej splaškovej kanalizácie, domových prípojok, výtlačných potrubí, čerpacích staníc, mechanicko-biologickej ČOV Slovenská Ľupča pre 4200 tzv. ekvivalentných obyvateľov (EO) a malej biologickej ČOV pre rómsku osadu pre 120 EO. Zákazka sa má ukončiť do dvoch rokov od uzatvorenia zmluvy, pričom sa bude financovať z vlastných zdrojov a z prostriedkov EÚ, z osi Integrovaná ochrana a racionálne využívanie vôd.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.