18.04.2017 SPRÁVY

ŠPÚ: Učitelia základných škôl sa môžu prihlásiť na akreditované inovačné vzdelávanie.

ilustračné foto Milan Kapusta

Štátny pedagogický ústav bude realizovať akreditované inovačné vzdelávanie s názvom "Inovatívne vzdelávanie pre pedagogických zamestnancov základných škôl za účelom zvýšenia ich interkultúrnych kompetencií vo vzdelávacom procese rómskych žiakov." 

Cieľom vzdelávacieho programu je zdokonaliť kľúčové profesijné kompetencie pedagogických zamestnancov v oblasti výchovy a vzdelávania v základnej škole so žiakmi z rómskych komunít. Kurz je preto vhodný pre učiteľov základných škôl, asistentov učiteľa a vychovávateľov.

Uzávierka prihlášok je 2. mája 2017. Akreditovaný kurz bude v Bratislave a v Košiciach asi už od júna. Cestovné náklady učiteľom zaplatí vysielajúca organizácia, čiže škola v ktorej pracujú.

Vzdelávanie v rozsahu 110 hodín, ktoré bude trvať maximálne rok, bude pozostávať zo štyroch modulov. Úvod k interkultúrnemu vzdelávaniu, o histórii, etnografii a folklóre Rómov, motivácia žiakov konverzáciou v rómskom jazyku, inovatívnymi metódami k inklúzii vo vzdelávaní.

Podmienky prijatia

Na kontinuálne vzdelávanie možno prijať pedagogického zamestnanca až po absolvovaní šiestich mesiacov pedagogickej činnosti. Na kontinuálne vzdelávanie bude zaradený pedagogický zamestnanec v uvedenej kategórii a podkategórii, ktorý spĺňa kvalifikačný predpoklad vzdelania v súlade s vyhláškou MŠ SR č. 437/2009 Z. z.

Uchádzač musí do 2. mája 2017 poslať na adresu: Štátny pedagogický ústav, PhDr. Jozef Facuna, PhD., Pluhová 8, 830 00 Bratislava vyplnenú prihlášku, motivačný list, potvrdenie o pedagogickej činnosti a kópiu dokladu o najvyššom dosiahnutom vzdelaní (VŠ diplom).

PRIHLÁŠKA NA STIAHNUTIE

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.