RUDOLF CHMEL: Poznáme mená 4 laureátov ceny podpredsedu vlády pre ľudské práva a menšiny

ilustračné foto Gipsy Television

Bratislava 5. decembra 2011 (Gipsy Television/ Daniela STRELKOVÁ) - Rudolf Chmel, popdredseda vlády pre ľudské práva a menšiny dnes odovzdá ocenenia 4 osobnostiam. Ako prví vám prinášame mená laureátov ceny vicepremiéra pre rok 2011.

Cena podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny bude v roku 2011 udelená Miroslavovi Kusému, Antonovi Srholcovi, Milanovi Šimečkovi in memoriam a Agnese Kalina za dlhoročné pôsobenie v českom a slovenskom vysielaní Rádia Slobodná Európa.

 

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční v pondelok 5. decembra 2011 v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave v rámci Galavečera, ktorý sa koná pri príležitosti Dňa ľudských práv a medzinárodnej konferencie Ľudské práva - späť k podstate. V kultúrno-spoločenskom programe vystúpia sólisti súboru Lúčnica a orchester Zlaté husle, Pressburger Klezmer Band, Lucia Lužinská & All Time Jazz, Tanečné divadlo Ifjú Szivek a Violin Orchester Eugena Botoša.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.