Zvolen, 20.03:2016 SPRÁVY

POVOLEBNÝ RÓMSKY KONGRES: Lídri, starostovia a aktivisti ho odignorovali.

foto: romapožomatar

Strana rómskej únie na Slovensku organizovala v sobotu vo Zvolene povolebný kongres. Jeho cieľom bolo to, aby sa lídri, rómski starostovia a aktivisti spojili. Mnohí ale celoslovenský kongres vraj odignorovali.

František Tanko, predseda Strany rómskej únie na Slovensku (SRÚS) zvolal do Zvolena kongres. Lídri, starostovia a aktivisti sa mali dohodnúť na tom, aby zahodili spory z minulosti. Tanko totiž chcel, aby sa spojili a jednotne pracovali v prospech všetkých Rómov.

Do Zvolena však prišla asi len 20-tka účastníkov. Boli medzi nimi niekoľkí starostovia, občianski aktivisti a jediná zástupkyňa neúspešných kandidátov na poslancov do Národnej rady, Silvia Hricková.

Tanko v rozhovore pre Gipsy Television povedal, že pozvánku dostali všetci tí, ktorí k problematike majú čo povedať. Účastníci celoslovenského kongresu sa dohodli na tom, že podajú generálnemu prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi návrh na rozpustenie strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko. Ďalší kongres sa uskutoční začiatkom apríla v Jarovniciach.

Hiri - Bez komentára

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.