Bratislava, 01.04.2016 SPRÁVY

POLLÁK: Úrad splnomocnenca odovzdám v skvelom stave.

foto Gipsy Television

Podľa medializovaných informácií by Peter Pollák mal pravdepodobne opustiť stoličku vládneho splnomocnenca. Úrad by podľa denníka Új szó mal viesť nominant strany Most-Híd, ktorá je súčasťou vládneho štvorlístka. 

"Odovzdám úrad plný odborníkov. Keď som tento úrad preberal bolo len zopár Rómov na úrade. Dnes tento úrad naozaj riadia Rómovia a všetky vedúce pozície zastávajú Rómovia," povedal ešte úradujúci vládny splnomocnenec Peter Pollák v rozhovore pre Gipsy Television. 

Pollák tvrdí, že jeho úrad dal šancu aj mladým vzdelaným Rómom, ktorí v súčasnosti pracujú na národných projektoch. "Dnes ten úrad je funkčný, plný Rómov a vykazuje výsledky, ktoré v predošlom období možno chýbali. Zanechávam tu 380 miliónov eur, ktoré úrad vybojoval," povedal Pollák.

Pollák pre Gipsy Television tiež povedal aj to, že od svojho nástupcu očakáva, že bude narábať s peniazmi zodpovedne a efektívne.


Pollák odstupuje z funkcie

Peter Pollák oznámil prostredníctvom svojho tlačového odboru, že v pondelok 4. apríla 2016 bude médiá informovať o odstúpení z funkcie. Podľa našich informácií Pollák o svojom rozhodnutí informoval aj premiéra Roberta Fica. Vláda by ho tak mohla z funkcie odvolať už na najbližšom zasadnutí, ktoré bude nabudúci týždeň v stredu.

Nový splnomocnenec bude údajne nominantom Mosta-Híd

„Kým nevznikne samostatná menšinová inštitúcia, budeme potrebovať funkciu splnomocnenca vlády. Je však možné, že tento post ponecháme na jednotlivé právne úkony,“ povedal pre denník Új szó predseda strany Béla Bugár.

Most-Híd podľa Bugára bude menovať aj nového splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny. „Na tom, že Most-Híd bude menovať nového splnomocnenca vlády pre menšiny, sa už koalícia dohodla,“ potvrdil pre Új Szó Bugár.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.