26.02.2020 SPRÁVY

Niektorí koaliční poslanci mali problém s tým, aby vyššie rodinné prídavky poberali aj rómski rodičia.

Predseda Smeru-SD Robert Fico ešte v utorok hovoril o tom, že niektorí poslanci majú problém s návrhom, „lebo sa im nepáči, ak rodinné prídavky majú dostať napríklad aj rómske deti.“

Rodinné prídavky dnes napokon ani dosluhujúci poslanci NR SR neschválili pretože neboli uznášania schopní. V pléne chýbali šiesti poslanci Smeru-SD (strana navrhovala zvýšenie rodinných prídavkov, pozn. redakcie), jeden poslanec SNS (bol na pracovnej ceste, pozn. redakcie) a Kotlebovci sa neprezentovali.

Robert Fico nepovedal, ktorí z koaličných poslancov (Smer-SD, SNS, pozn. redakcie) mali problém so zvýšením prídavkov aj pre rómske deti. Smer-SD preto zvažoval, že namiesto toho zavedie daňovú úľavu, aby zo zvýšenia profitovali hlavne pracujúci rodičia. „Kto nepracuje, nech neje,“ povedal v utorok Robert Fico na tlačovej besede.  

Koalícia sa pri schvaľovaní sociálnych opatrení spoliehala aj na hlasy Kotlebovcov. Pri rokovaní o vyšších prídavkoch na dieťa, ktoré sa týkajú aj Rómov strana cúvla. Marián Kotleba po ukončení rokovania NR SR povedal, že jeho strana nebola spokojná s navrhovaným znením zákona. Podľa Kotlebu mali byť vyššie prídavky prideľované podľa zásluhovosti a nie celoplošne.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.