Slovensko, 25.10.2016 SPRÁVY

DUŠIČKY: Polícia bude dohliadať na bezpečnosť v cestnej premávke aj na cintorínoch!

ilustračné foto romovia.sme.sk

Policajti budú aj tento rok dohliadať na bezpečnosť v cestnej premávke počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, a to už od piatka 28. októbra do stredy 2. novembra 2016.

Vzhľadom na to, že tieto sviatky sú každoročne spojené so zvýšeným náporom zo strany vodičov, polícia prijala opatrenia na ich bezproblémové zvládnutie. Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch.

"Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, predvídavosť a ohľaduplnosť. Vodiči, aby rešpektovali práva chodcov a cyklistov, najmä na priechode pre chodcov a prispôsobili svoju jazdu poveternostným podmienkam," uviedla pre Gipsy Television hovorkyňa Prezídia PZ, Denisa Baloghová. 

V týchto dňoch budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré budú strážiť verejný poriadok a posvietia si na zlodejov najmä v okolí cintorínov. Polícia preto ľuďom radí, aby si svoje osobné veci nenechávali „na očiach“ v aute a aby so sebou nenosili veľkú finančnú hotovosť.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.