08.06.2020 SHOWBIZ

Spevák Tom Jones, ktorý je údajne Róm, oslavuje 80 rokov!

Britský spevák Tom Jones v nedeľu oslávil 80 rokov. Rodák z Walesu je na hudobnej scéne od roku 1963 a počas kariéry sa vypracoval na jednu z najväčších hviezd populárnej hudby.

Úspech mu priniesli skladby ako "It's Not Unusual", What's New Pussycat?" alebo "Kiss". Jeho vystúpenia v Las Vegas si získali obdiv aj u legiend ako Elvis Presley či Frank Sinatra. Spevák, vlastným menom Thomas John Woodward, vo svojej tvorbe uplatňuje rôzne hudobné žánre - pop, rock, country, gospel, soul, blues, ale nevyhýba sa ani elektronickej a tanečnej hudbe.

Pri príležitosti svojho jubilea pre stanicu BBC uviedol, že bude spievať, pokiaľ bude dýchať, a vysoký vek mu nevadí, pretože má nádherné spomienky na prežitý život. "Boh bol ku mne dobrý a hlas som nestratil. Ďakujem svojmu publiku za podporu, vystupovať na koncertoch mi dáva silu," uviedol.

Sir Tom si zároveň v súvislosti s pretrvávajúcim obmedzením pohybu obyvateľstva dôsledkom koronavírusovej pandémie zaspomínal, že ako dieťa prekonal tuberkulózu a musel zotrvať dva roky v domácej izolácii. "Naučilo ma to, že človek nesmie brať zdravie ako samozrejmosť," zakončil. Slávny spevák má údajne rómske korene. Jeho rodina má žiť na severe Anglicka v meste Sheffield. Spevák vraj pochádza z olašských kočovných Rómov.

Tom Jones, ktorý je aj príležitostným hercom, má na konte približne 40 štúdiových a päť koncertných albumov. V roku 2006 ho britská kráľovná Alžbeta II. povýšila do rytierskeho stavu za prínos do rozvoja hudobného priemyslu.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.