MAĎARSKO: Ušľapané dievčatá na budapeštianskej diskotéke nedobodali Rómovia

ilustračné foto TASR

Budapešť 18. januára 2011 (Gipsy Television/Paulína Janová) - Po smrti troch dievčat sa internetom začali okamžite šíriť fámy, že ženy dobodali maďarskí Rómovia. Znalecký posudok súdneho lekára je už známy, polícia však zverejnila iba toľko, že "úmrtie nemožno spájať s bodnými ranami".

Ako uviedol hovorca budapeštianskej polície Zoltán Timár, v dokumente je napísané, že príčinu smrti nemožno spájať s bodnými ranami. Polícia podľa jeho slov zatiaľ nie je zmocnená zverejniť bližšie detaily znaleckého posudku. Polícia v priebehu dnešného dňa uviedla, že príčinou smrti troch dievčat, ktoré zomreli pri panike na sobotňajšej diskotéke v budapeštianskom klube West Balkán, bolo udusenie.

 

Na diskotéke v obľúbenom klube West Balkán sa zabávalo asi 2700 ľudí a panika vznikla po tom, čo prestala hrať hudba, zapli svetlá a v dave sa rozšírila správa o tom, že viacerí boli pobodaní a zomreli.

 

Ľudia sa pokúsili dostať von cez úzke východy. V tlačenici utrpelo zranenia množstvo osôb, pričom zranenia niektorých boli vážne. Záchranári neskôr spresnili, že zomreli tri dievčatá, hospitalizovali jedného opitého mladíka a ďalšieho, ktorému prišlo po tragédii zle, ošetrili na mieste. K ďalším zraneniam nedošlo. Mŕtve telá dievčat našli záchranári pred vchodom do diskotéky, zatiaľ lekári nepotvrdili, že podľahli zraneniam v tlačenici. Polícia zadržala v súvislosti s tragédiou päť ľudí, organizátorov podujatia a osoby, ktoré prenajímali priestory na diskotéku.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.